Op zondag 15 september stond de derde bekerwedstrijd voor FC Right-Oh 1 op het programma tegen VV Oosterhout 1 op Sportpark Het Bolwerk. Na een gestaakte wedstrijd en een eerdere overwinning hoopte Right-Oh op drie nieuwe punten, maar het mocht niet zo zijn.

Een veelbelovende start

Voor de wedstrijd werd een nieuwe teamfoto gemaakt, waarbij ook de contracten met drie hoofdsponsors (Atlas Power and Gas, Fysiotherapie Geertruidenberg en MSG Software) werden verlengd. Right-Oh was de eerste tien minuten iets sterker en creëerde al snel enkele kansen. Beau de Wit kwam dicht bij een vroege voorsprong met een schot dat net naast ging. Kort daarna volgden twee corners, maar de defensie van VV Oosterhout wist deze zonder al te veel moeite weg te werken.

VV Oosterhout begon daarna grip te krijgen op de wedstrijd en creëerde enkele gevaarlijke momenten. De eerste serieuze kans van VV Oosterhout kwam na een corner, waarbij een kopbal van dichtbij door Yannick Lusse op de doellijn werd gestopt.

Blessure en slordig spel

In de 25e minuut moest Ian Haanskorf het veld al verlaten met een blessure en hij werd vervangen door Siem Velthoven, die juist weer zijn eerste minuten maakte na een blessure. Het slordige spel van beide teams leidde regelmatig tot balverlies, maar dit resulteerde vooral voor VV Oosterhout in gevaarlijke momenten. Zo ging een schot van hen in de 42e minuut net voorlangs het doel van Right-Oh. Op slag van rust moest Yannick nogmaals ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen, waardoor de stand bij rust 0-0 bleef.

Tweede helft: snelle achterstand

De tweede helft begon rommelig, en al snel wist VV Oosterhout de 1-0 te scoren na wat gehannes in het strafschopgebied. Meteen daarna kreeg Beau de kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging over. VV Oosterhout bleef druk zetten en scoorde niet veel later de 2-0 met een hard schot in de bovenhoek.

Right-Oh liet zich niet uit het veld slaan en bleef aanvallen. Siem Velthoven zorgde voor dreiging langs de zijlijn, en Daniek Maas werd door Rody de Gardeijn alleen voor de keeper gezet, maar schoot zwaar gehinderd over. Het positieve voor Right-Oh was dat er kansen werden gecreëerd, maar er werd ook veel weggegeven.

Frustratie en gemiste kansen

De scheidsrechter had de wedstrijd grotendeels onder controle, maar liet wel veel doorgaan. Daar kreeg hij later wel wat last van omdat beide teams toch wel wat frustratie opbouwden. Dan worden de duels wat pittiger en gebeurde er af en toe iets wat niet mocht. Right-Oh had hier het meeste last van. Zo werd Charlton Vicento tijdens een kopduel in zijn gezicht geschopt, maar de scheidsrechter liet doorspelen, ondanks dat het duidelijk was en dus een hoofdblessure. Toen Siem Velthoven binnen de 16 onderuit werd gehaald, besloot de scheidsrechter de overtreding net buiten het strafschopgebied te leggen. Dit zorgde voor dubbel onbegrip binnen het team van Right-Oh. Ook trok hij uiteindelijk gele kaarten voor stevige duels, waarbij Daniek Maas, Beau de Wit en Charlton Vicento op de bon gingen. Ook een speler van VV Oosterhout ontving een kaart.

Slotfase en eigen doelpunt

In de slotfase bleef VV Oosterhout gevaarlijk. Een voorzet van hen werd bijna ongelukkig in eigen doel gewerkt, maar Yannick redde door de rebound over de achterlijn te werken. In de 85e minuut maakte VV Oosterhout er echter 3-0 van, na een uitbraak op rechts en een schot via de binnenkant van de paal. Tot overmaat van ramp volgde in de laatste minuut van de wedstrijd nog een ongelukkig eigen doelpunt van Right-Oh, waarmee de eindstand op 4-0 kwam.

Ondanks de uitslag was het verschil tussen de teams niet zo groot, terwijl VV Oosterhout in een hogere klasse speelt. FC Right-Oh maakt zich nu op voor de eerste competitiewedstrijd tegen DIA, die op 22 september om 14.00 uur thuis gespeeld zal worden. Supporters zijn van harte welkom om het team te komen aanmoedigen.