Dinsdagavond 11 juni trakteerde het Dongemond college Raamsdonksveer zijn eindexamenkandidaten havo en vwo op een galadiner. Maar liefst 155 leerlingen hadden zich aangemeld voor dit spektakel en kwamen met speciaal vervoer naar school alwaar zij in de prachtigste outfits over de rode loper schreden. Zij werden ontvangen door hun ouders, vrienden, familie, huisfotograaf Ad van den Kieboom en hun docenten. Sommigen van hen waagden zich direct in de photobooth om het moment vast te leggen voor later.

Om 18.00 uur waren alle leerlingen gearriveerd en was het tijd om naar binnen te gaan. Blijkbaar vonden de weergoden dat ook, want het begon op dat moment te regenen. De ‘Sergio’s’ ontvingen de leerlingen in de hal en de docenten brachten de leerlingen naar hun zitplaats met op de achtergrond het pianospel van oud-leerling Jarno Matray.

Die maandag en dinsdag was het een drukke bedoening in de keuken. Het is namelijk geen sinecure om voor 155 leerlingen een driegangenmenu te koken. De leerlingen hadden van tevoren hun menukeuze doorgeven. Per gang hadden ze keuze uit zo’n zes gerechten. Het was duidelijk dat de carpaccio en de pasta pesto gretig aftrek vonden, maar ook de schnitzel, de varkenshaas en de beenham waren populair. Vijf docenten en een leerling uit vwo 4, Róman van der Zouwen, hebben heel hard gewerkt om alle gerechten op tafel te krijgen. Dit alles gebeurde onder de bezielende leiding van chef-kok (en docent wiskunde) Alphons de Lange.

Nadat de borden waren opgemaakt, kwam de serveerploeg – wederom bestaande uit docenten – om de gerechten aan de leerlingen te serveren. Tussen de gerechten door mochten de leerlingen genieten van de – door hen – samengestelde afspeellijst en een muziekquiz die gewonnen is door de leerlingen van tafel 7. Daarnaast leverden de twee photobooths ook de nodige hilariteit – en prachtige foto’s – op.

Zowel leerlingen als docenten hebben genoten van een zeer geslaagde avond. De stappentellers van de dienstdoende docenten hebben overuren gemaakt; zij hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Editie 2 van het galadiner was wederom een spetterend succes: op naar editie 3!