Na een sterke reeks van RFC 1 moest het vandaag dan eindelijk gaan gebeuren. Een fantastisch seizoen bekronen met de titel!

Uitgerekend tegen een ploeg die tot voor kort nog de beste papieren hiervoor had. Maar een slechte reeks tegen achtereenvolgens PCP, SV Capelle en The Gunners leverde Nederland En Oranje (NEO’25) uit Sprang slechts 1 schamel puntje op, met als resultaat: weg titelaspiraties.

Enkel de winst

Op de laatste speeldag zal de strijd daarom worden beslist tussen RFC en RWB. Beide ploegen zijn sinds de winterstop bezig aan een sterke reeks. Zo behaalde RFC uit de laatste 11 wedstrijden maar liefst 31 punten. RWB doet hier niet veel voor onder met 29 punten uit 11 wedstrijden. Het verschil op de ranglijst bedraagt dan ook slechts 1 punt in het voordeel van onze mannen. Voor RFC geldt daarom wederom enkel de winst vandaag. Voor de volledigheid: RWB speelt haar laatste wedstrijd uit in Den Hout tegen het al naar de 5e klasse gedegradeerde Irene’58. Met een nagenoeg volledige spelersgroep (met uitzondering van Jurrian Bakker), technische staf, ereleden/leden van verdienste en een afvaardiging van het bestuur wordt de reis per bus (met vaste chauffeur Patrick Fijneman) iets voor 13.00 uur vanuit Raamsdonksveer richting Sportpark De Gaard in Waalwijk aangevangen.

Indrukwekkende vuurwerkshow

Na een indrukwekkende minuut stilte voor twee recent overleden (oud) NEO’25 leden, worden de massaal aanwezige toeschouwers vervolgens getrakteerd op een indrukwekkende vuurwerkshow. Iets na 14.30 uur klinkt dan eindelijk het fluitsignaal van scheidsrechter Wisse uit het Zeeuwse Oostkapelle voor het begin van de wedstrijd. Na welgeteld 4 minuten spelen, heeft RFC de gewenste voorsprong al te pakken. Na een onfortuinlijke handsbal van een verdediger van NEO’25 binnen het eigen zestien meter gebied, wijst de leidsman resoluut naar de penaltystip. Aanvoerder Jeffrey Leemans schiet de bal vervolgens onhoudbaar achter doelman Kevin Akkermans van Neo’25: 0-1. De ploeg uit Sprang zal nu moeten komen, willen ze nog een resultaat behalen. Dit betekent automatisch dat er meer ruimte zal ontstaan achter hun laatste linie en dit is uiteraard een kolfje naar de hand van RFC. Na 10 minuten spelen is Timo Kerstens dichtbij de 0-2. Zijn lob over Kevin Akkermans wordt echter net voor de lijn onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant krijgt NEO’25 rond de 20e minuut een uitgelezen mogelijkheid om er weer een echte wedstrijd van te maken. Randje buitenspel breekt Sam Verstappen door, maar tot opluchting van heel RFC schiet hij de bal rakelings naast het doel van Jesse Graumans. Koen Verhagen is in de 27e minuut daarentegen in soortgelijke positie wel koelbloedig en schiet de bevrijdende 0-2 binnen.

Schitterende crosspas

RFC zit op rozen en nadien komt de overwinning niet meer in gevaar, mede geholpen door een onbesuisde actie rond de 30e minuut van NEO’25 speler Lars van Caem (op Sebastian Kolff) die zodoende met een rode kaart kan gaan douchen. Bij het verlaten van het veld lopen de gemoederen zowel op als buiten het veld even hoog op, wat de scheidsrechter doet besluiten een afkoelingsperiode van ca. 15 minuten in te stellen. Kort na de hervatting krijgt Timo een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hij krijgt de bal met de rug naar de goal aangespeeld, draait kort weg van z’n directe tegenstander, maar schiet vervolgens helaas in het zijnet. Even later een schitterende crosspas van achteruit van Hidde Meslan op de opkomende Stef Leijten. Diens voorzet wordt vervolgens door Rick van Drunen hard op de paal geschoten. In de 44e minuut is daar dan toch de 0-3. Doelpuntenmaker is (de deze middag zeer actieve) Timo.

Gaat de geschiedenisboeken in

Na de rust heerst RFC op alle fronten. Het enige wapenfeit van NEO’25 zijde in de tweede helft is een door Sam Verstappen genomen vrije trap op ca. 20 meter van het doel van RFC die op de lat uiteenspat. RFC krijgt diverse grote kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar zowel Jeroen Kouwenberg als Timo en Rick vinden telkens de keeper van Neo’25 op hun weg. Pas over het uur spelen weet Timo de 0-4 binnen te schieten. Kort daarna voert trainer Stefan Brok een tweetal wissels door. Roy van Drunen en Koen maken plaats voor respectievelijk Pepijn Borst en Andrew Liauw. Een kwartier voor tijd redt Noah van Caem de eer voor NEO’25 vanaf de elf meter Aanleiding voor de toegekende strafschop, Sebastian Kolff krijgt van korte afstand de bal tegen zijn arm geschoten binnen het eigen zestien meter gebied. Nadat Tom Berge en Tjibbe Bras in de slotfase in het veld zijn gekomen voor Sebastian en Maikey, zorgt Rick voor de laatste treffer. Na 90 minuten staat een eclatante 1-5 overwinning op het bord, maar het allerbelangrijkste…. RFC kroont zich tot de terechte kampioen van de 4e klasse F. De euforie onder de meegereisde toeschouwers uit Raamsdonksveer en de ontlading bij de spelers en technische staf na het laatste fluitsignaal zijn enorm! Dit is het begin van een enorm feest! Voor een uitgebreide sfeerimpressie zie ook bijgevoegde foto’s. Tenslotte wil ik via deze weg allereerst de spelersgroep en technische staf van RFC 1, maar ook het bestuur, de VTC, onze leden, vrijwilligers, sponsoren en trouwe supporters feliciteren met het kampioenschap en de promotie naar de 3e klasse. 18 mei 2024 gaat de geschiedenisboeken in als het kampioenschap van heel RFC!

Opstelling: Jesse Graumans, Stef Leijten, Hidde Meslan, Jeroen Kouwenberg, Maikey Luijbregts (Tjibbe Bras), Sebastian Kolff (Tom Berge), Jeffrey Leemans, Roy van Drunen (Pepijn Borst), Koen Verhagen (Andrew Liauw), Rick van Drunen en Timo Kerstens. Reservespelers: Guus Lambregts, Jasper Maas en Sam Brok)