De oplettende lezer van het RFC Nieuws heeft vorige week het verslag van de wedstrijd tegen TSC gemist. Door een samenloop van omstandigheden is het verslag niet op tijd aangeleverd, daarom deze week zowel het verslag van de uitwedstrijd tegen TSC als dat van de wedstrijd tegen PCP. Vorige week heeft de JO11-1 het kampioenschap in de 3e fase behaald en daarmee het goede voorbeeld gegeven voor de andere teams die nog strijden voor de prijzen! In verband met de meivakantie zijn er de komende periode een beperkt aantal wedstrijden, check onze website www.rfc2017.nl voor het meest actuele programma.

JO11-1 kampioen

De 3e Fase van de competitie is door de JO11-1 bekroond met het kampioenschap. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen van SVG waarna VOAB een week later ook met een nederlaag het veld verliet. Na twee weken rust stond dan de derde wedstrijd op het programma dit was tegen Olympia, maar door het overlijden van Piet Damen werd deze wedstrijd afgelast. Toen kwam de belangrijke en enerverende wedstrijd tegen ‘t Zand. Na een goed begin moesten we genoegen nemen met een 2-2 gelijk spel. De daarop volgende wedstrijden tegen Waspik, Sarto en Uno Animo werden ook gewonnen. Na een verrassende uitslag in de laatste wedstrijd van Waspik tegen ‘t Zand 2-2 kwam bij de kinderen en trainers van de JO11-1 het geloof met de inhaalwedstrijd nog te spelen en 1 punt verschil dat we kampioen konden worden. Zo gingen we op woensdagavond 27 maart om 18.00 uur vanuit RFC met een flink aantal toeschouwers naar Dongen om bij Olympia de kampioenswedstrijd te spelen. Na de warming-up en een vriendelijke begroeting van de spelers naar elkaar floot de scheidrechter voor het begin van de wedstrijd. Het eerste ietwat zenuwachtige kwartier, waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren brak Siem dan de ban en tikte de 0-1 binnen.

Hierdoor kregen we meer vertrouwen en gingen we meer en meer vrijuit voetballen en dit werd beloond met de 0-2 door Mika wat tevens de ruststand was. In de tweede helft zijn we blijven werken en combineren en zo hebben we als team de ene na de andere kans weten te creëren, maar helaas door goed keeperswerk is het ons niet meer gelukt om nog een doelpunt meer te maken en was 0-2 de eindstand. Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen en werd deze overwinning en daarmee ook het kampioenschap uitbundig gevierd. Wat een spanning, wat een ontlading en wat een mooi resultaat.

Onze felicitaties gaan naar Vinni, Noud, Pim, Jip, Sil, Keano, Matz, Brian, Siem en Mika en de trainers Rene, Edwin en Johan. Een mooie prestatie hebben jullie met elkaar geleverd!

Verslag TSC - RFC

Vandaag mag RFC aantreden tegen de huidige nummer 4 op de ranglijst, de ’zaterdag’ equipe van TSC. Een niet te onderschatten tegenstander. Vorig seizoen verspeelde RFC nog twee dure punten op sportpark De Warande in Oosterhout (1-1 gelijkspel). RFC zal ook vandaag de punten niet cadeau krijgen. TSC is immers met The Gunners nog volop in de race voor plaats 4 en deze positie is aan het einde van het seizoen naar alle waarschijnlijkheid voldoende voor deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Pluspunt is dat Stefan Brok vandaag voor het eerst dit seizoen kan beschikken over een complete selectie. Voor zowel Jeroen Kouwenberg (terug van z’n wereldreis), Sebastian Kolff als Maikey Luijbregts is vandaag een basisplaats ingeruimd. Verder zijn de namen hetzelfde als vorige week.

Tien minuten later dan gepland, fluit de jonge scheidsrechter van dienst, de heer Van Hemert, voor het begin van de wedstrijd. Later zou blijken dat hij een behoorlijke stempel zal drukken deze middag. De toeschouwers hebben zich amper kunnen settelen als RFC al toeslaat en op een 0-1 voorsprong komt. Koen Verhagen krijgt de bal in het zestien metergebied aangespeeld en aarzelt niet. Zijn inzet wordt in eerste instantie nog gekeerd door de keeper, maar in de herkansing maakt hij het wel af. Een betere start is voor RFC eigenlijk niet denkbaar. Maar de vroege voorsprong werkt allesbehalve bevrijdend voor onze jongens. De eerste 20 minuten is het een gelijk opgaande strijd, maar naarmate de eerste helft verder vordert wordt TSC sterker. De tegenstander oogt gretiger en de tweede ballen zijn vaak voor TSC. Ook is RFC erg slordig in balbezit en passing. TSC komt rond de 22e minuut gevaarlijk door over de linkerflank en de voorzet belandt over de verdediging van RFC bij de vrijstaande Samuel v/d Haspel. Gelukkig voor RFC schiet hij de bal te gehaast en wild over het doel van Jesse Graumans. Dit is de eerste waarschuwing aan het adres van RFC. Even later wordt TSC nog een keer gevaarlijk, maar het schot gaat via Hidde Meslan over het doel. Na een half uur spelen krijgt TSC een derde mogelijkheid, maar ook deze mist precisie. De inzet belandt via buitenkant paal naast. RFC heeft het in deze fase lastig met het fysieke en intimiderende spel van de ervaren tegenstander. Bij het minste of geringste schreeuwt men ’moord en brand’ en probeert TSC de jonge en onervaren scheidsrechter te beïnvloeden, welke dan ook regelmatig op appèl fluit tot ergernis van RFC. Over en weer krijgen diverse spelers een gele prent voorgehouden. Na 35 minuten begaat de aanvoerder van TSC Jules Wouters een onbesuisde en gevaarlijke charge op Timo Kerstens. Onnodig en dom op deze plek net over de middenlijn. Hij krijgt dan ook de rode kaart voorgehouden. De laatste 10 minuten gebeurd er weinig meer en gaan we vervolgens rusten met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft komt RFC beter uit de startblokken. Men heeft de controle en speelt veel feller dan de eerste helft. Dit leidt dan ook als snel tot meerdere mogelijkheden de voorsprong te verdubbelen. Na een steekpass van Jeffrey op Timo schiet laatstgenoemde verrassend ineens op het doel van TSC. Zijn poging gaat echter over. Even later draait Timo behendig weg bij z’n tegenstander, die hem vervolgens onderuit duwt. De toegekende vrije trap op ca. 20 meter van het doel wordt door Jeffrey in de muur geschoten en ook een doelpoging van Roy van Drunen gaat enkele minuten later helaas over. Toch lukt het RFC de voorsprong 20 minuten voor tijd te verdubbelen. Invaller Pepijn Borst is verantwoordelijk voor de 0-2. Maar vijf minuten later krijgt TSC na een schwalbe een strafschop toegekend. Dit cadeautje wordt uiteraard gretig uitgepakt en betekent de aansluitingstreffer. Het laatste kwartier ontspint zich een open wedstrijd waarbij TSC op jacht gaat naar de gelijkmaker, maar ook RFC regelmatig ruimte krijgt om de definitieve beslissing te forceren. Het is af en toe billenknijpen, maar gelukkig scoort Rick van Drunen in de laatste minuut de 1-3. Hiermee is de buit definitief binnen. Na het fluitsignaal is de opluchting groot. RFC heeft diep moeten gaan voor de driepunter vandaag. Nog drie finales te gaan.

Verslag RFC - PCP

Vandaag staat het treffen tegen het onberekenbare PCP op het programma. In het wedstrijdverslag PCP – RFC van 25 november jl. schreef ik o.a. nog “het zal immers niet de eerste keer zijn dat een hoog geklasseerde ploeg moet buigen voor PCP”. Medekoploper Neo’25 heeft dit vorige week zaterdag nog aan den lijve mogen ervaren en droop met de staart tussen de benen af van Sportpark De Lage Kant na een 4-0 nederlaag. De selectie van PCP kent een aantal opvallende namen. Naast de in onze regio bekende voetbalnamen Crea Zimmerman en Mustapha Houba mag ook de oud Kosovaarse international Simon Loshi aan deze lijst worden toegevoegd. In het seizoen 2021-2022 nog actief voor 2e divisionist ASWH, toont hij nu wekelijks zijn kunsten bij de kleinste club van Breda. Het is zaak te waken voor onderschatting

De scheidsrechter van dienst, de ervaren heer Timmers, fluit pas om 15.10 uur voor het begin van de wedstrijd nadat allereerst pupil van de week Joel van Pelt het goede voorbeeld heeft gegeven. Na een indrukwekkende slalom door de verdediging van PCP geeft hij de Bredase sluitpost het nakijken. Goed voorbeeld doet goed volgen, zullen onze jongens gedacht hebben, want RFC opent furieus en overloopt PCP volledig. Na welgeteld 7 minuten is de wedstrijd al gespeeld. RFC leidt dan al met een comfortabele 3-0 voorsprong. Na een overtreding op Stef Leijten aan de rechterkant van het veld, komt de door Jeffrey Leemans genomen vrije trap voor de voeten van Jeroen Kouwenberg en is het meteen raak. Twee minuten later schiet Roy van Drunen een vrije trap op ruim 20 meter van het doel laag binnen en in de 7e minuut kopt Jeroen een corner van Jeffrey simpel binnen. PCP snakt in deze fase naar adem en komt er in zijn geheel niet aan te pas. RFC is geenszins van plan het rustiger aan te doen want na 20 minuten is het al 6-0. Bij alle drie de goals is Timo Kerstens nadrukkelijk betrokken. Na een mooie pas van hem op Stef wordt diens voorzet vervolgens in de 17 minuut door Roy beheerst afgerond. Een minuut later volgt de 5-0 na een mooie steekpas van Timo op Koen Verhagen en even later is Timo het eindstation na een prima combinatie met aanvoerder Jeffrey. Sebastian Kolff verlaat na een half uur spelen lichtgeblesseerd en wellicht uit voorzorg het veld en wordt vervangen door Tom Berge. In het vervolg krijgt RFC nog diverse grote kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar enkel Koen weet nog een keer het net te vinden na een door hem zelf goed opgezette aanval. Tegen het einde van de eerste helft verslapt de aandacht een beetje bij RFC en doet PCP iets terug. Een hard schot van buiten de zestien belandt buiten bereik van keeper Jesse Graumans in het net en even later weet PCP bijna nog een keer te scoren. Oud RFC speler Crea Zimmerman komt 1 op 1 met Jesse, maar laatstgenoemde weet de inzet van Crea knap met de voeten te keren. We gaan vervolgens aan de thee met een 7-1 tussenstand op het scorebord.

Timo en Jeffrey blijven achter in de kleedkamer. Omdat de wedstrijd al is gelopen, geen onlogische beslissing van de technische staf, mede ook met het oog op de resterende wedstrijden. Voor hen in de plaats komen Pepijn Borst en Jasper Maas. Ook in de tweede helft vindt de wedstrijd voornamelijk plaats op de helft van PCP en na het missen van wederom diverse grote kansen, weet RFC voor het eerst dit seizoen de voorsprong toch uit te breiden naar dubbele cijfers. Doelpuntenmakers in de tweede helft zijn Stef (2x) en Koen (1x vanaf de stip). Rond de klok van 17 uur klinkt het laatste fluitsignaal. RFC wint uiteindelijk met 10-1. Tevredenheid heerst alom na afloop van de wedstrijd. Nog twee finales te gaan… Zaterdag 11 mei hervatten we de competitie weer met de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. SV Capelle is die middag de tegenstander. De opponent uit ‘s- Grevelduin-Capelle wist vandaag medekoploper NEO’25 in bedwang te houden. De onderlinge strijd eindigde in 1-1. De wedstrijd op ons eigen sportpark begint dan 14.30 uur en na afloop van de wedstrijd staat het niet meer weg te denken Eindeseizoensfeest op de agenda. Komende weken speelt RFC overigens nog twee oefenwedstrijden, beiden thuis tegen resp. VV Altena (donderdag 25 april) en SV Terheijden (dinsdag 7 mei).