Raamsdonk – In de eerste wedstrijd na de hervatting van de competitie verspeelde Raamsdonk een 3-1 voorsprong tegen TVC Breda en leek men alsnog op een nederlaag af te stevenen. Met een slotoffensief werd toch nog een puntje veilig gesteld, 4-4. Bij de jeugd liep O23-1 tegen een flinke nederlaag aan, men verloor met 6-0 van Rijen. JO15-1 won in Dordrecht met 3-1 van DFC, JO12-1 deelde de punten met Oosterhout en MO20-1 won met ruim verschil van Uno Animo (4-0). Aanstaande zondag ontvangt Raamsdonk op Den Uilendonck het Rotterdamse FCB-HWD, aanvang 14.30 uur.

Hoofdtrainer Louis Roovers verlengt contract

Mondeling was het bestuur van v.v. Raamsdonk met hoofdtrainer Louis Roovers al eerder tot overeenstemming gekomen om het contract met v.v. Raamsdonk te verlengen, maar dit moest formeel nog wel worden bekrachtigd. Onlangs werden dan ook de handtekeningen gezet. Louis, die al sinds het seizoen 2019/2020 als hoofdtrainer aan v.v. Raamsdonk is verbonden, heeft zijn contract nu met een jaar verlengd en staat komend seizoen voor het zesde jaar voor de groep. Zowel spelers, begeleiding én bestuur als ook Louis zijn erg tevreden over de huidige samenwerking.

TVC Breda - Raamsdonk (4-4)

Onder een licht schijnend zonnetje hebben TVC Breda en Raamsdonk er een leuke hervatting van de tweede seizoenshelft van gemaakt. Beide teams zorgden voor een zinderend slot van de wedstrijd.

Voordat de thuisclub op voorsprong kwam, had het eerder al dé kans om via een toegekende penalty de 1-0 te scoren, maar door goed keeperswerk van Jari Meeuwissen, hij ranselde de bal uit zijn doel, werd dit voorkomen. In de 25e minuut wist de in het paars geklede tegenstander alsnog het net te vinden, 1-0. De voorsprong was echter van korte duur, want ook Raamsdonk mocht van elf meter een poging wagen nadat Mathijs Kerst binnen de zestien ten val werd gebracht en Jordi van de Korput schoot zijn ploeg beheerst op gelijke hoogte, 1-1. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en over en weer ontstonden er kansen, toch was het Raamsdonk dat voor rust een 2-1 voorsprong nam. Justin van Strien bracht Mathijs Kerst in stelling, die op zijn beurt de doelverdediger het nakijken gaf.

Raamsdonk legde veel energie in de wedstrijd en speelde bij vlagen goed en verzorgd positiespel. In de 57e minuut bereidde Lars Krabbendam de 1-3 voor door Luuk Nieuwesteeg op maat te bedienen, die vervolgens niet aarzelde en de 1-3 tegen de touwen schoot. Uit het niets verkleinde TVC Breda in de 61e minuut met een afstandsschot de achterstand naar 2-3. Raamsdonk werd slordiger, de ruimtes werden groter en daar profiteerde de tegenstander optimaal van. Men kwam in de 75e minuut op gelijke hoogte, 3-3. TVC Breda ging voor de driepunter en kwam via een toegekende penalty in de 90e minuut alsnog op voorsprong, 4-3. Een nederlaag leek onafwendbaar, maar door geloof erin te houden, beloonde Raamsdonk zich in de blessuretijd met een doelpunt van wederom Luuk Nieuwesteeg en behaalde daarmee een dik verdiend punt, 4-4. Met gemengde gevoelens zochten de Raamsdonk-spelers de kleedkamer op. Er was teleurstelling over het uit handen geven van een ruime voorsprong, maar ook blijdschap om uiteindelijk toch een zwaarbevochten punt mee te kunnen nemen. De spelersgroep en staf danken de talrijke meegereisde supporters voor hun support!