Maar liefst drie jeugdteams zijn er afgelopen zaterdag kampioen geworden; een mooi resultaat en dat is natuurlijk goed gevierd in onze kantine. Wellicht dat er aankomende zaterdag nog een feestje gevierd kan worden, want er staan nog wat inhaalwedstrijden op het programma. Kijk op onze website https://www.rfc2017.nl/ hoe het programma er uit ziet en wellicht zien we je op ons complex!

JO11-2 kampioen

Zaterdag 9 december heeft de JO11-2 hun kampioenswedstrijd gespeeld tegen TSC. De eerste helft was het enorm spannend. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar RFC ging met een 3-1 voorsprong de rust in. Na een peptalk in de rust zijn ze super van start gegaan. Na goed overspel en geduldig wachten op de kansen hebben ze het weten af te maken met een eindstand van 6-1, waarna de kids werden beloond met vuurwerk en groene rookpotten. Daarna nog een feestje in de kantine.

MO15-1 kampioen

RFC speelde vandaag tegen de koploper Rijen MO15-1 voor het kampioenschap. Onze meiden speelden supereffectief en iedere counter was raak. Verder stonden de verdediging en middenveld als één blok en wat het een genot om het team te zien spelen. De eindstand was 3-6 in het voordeel van RFC. Wat een seizoen tot nu toe, eerst kampioen in de 2e klasse, nu kampioen in de 1e klasse en na de winter naar de hoofdklasse.

JO15-1 kampioen

Na vijf wedstrijden en 15 punten kon vandaag het kampioenschap binnengehaald worden. Uitgerekend Right-Oh mocht hiervoor op bezoek komen. Gespannenheid was terug te zien in het spel. Pas in de tweede helft toen de 2-0 gescoord werd, vielen de zenuwen van de schouders. In no time liep RFC uit naar 6-0 met enkele goede aanvallen en kon het feest losbarsten. Met dank aan de ouders die met vuurwerk, een DJ en een hapje achteraf er een echt kampioenschap van hebben gemaakt.

Verslag RFC 1

Na de afgelopen weken al te hebben gespeeld tegen SSC’55 en NEO’25 staat vandaag voor RFC de wedstrijd tegen de jongste club van Sprang-Capelle op het programma, te weten SV Capelle. Ontstaan in 1986 door een fusie van de voormalige voetbalclubs Wit-Zwart en HNC. Dit seizoen kende SV Capelle met 15 punten uit 6 wedstrijden een prima start, maar na vier opeenvolgende nederlagen vindt men zich nu terug op plaats 6 op de ranglijst.

Vandaag is er in het centrale hart van de verdediging een plek ingeruimd voor Jasper Maas als vervanger van de ontbrekende aanvoerder Jeroen Kouwenberg. Verder is het elftal ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Maar op het door de regen moeilijk bespeelbare veld voetbalt RFC vandaag plichtmatig in een veel te laag tempo en de achterste linie oogt kwetsbaar. Enkel Andrew Liauw houdt zich staande. Toch is RFC in de beginfase nog het dichtst bij de openingsgoal. Een voorzet van Stef Leijten wordt door Rick van Drunen ingekopt, maar met een knappe save van de keeper van SV Capelle onschadelijk gemaakt en twee minuten later krijgt Rick wederom een kans. Deze keer schiet hij naast. Na 20 minuten volgt de eerste waarschuwing voor RFC, na een snelle omschakeling van SV Capelle, weet Andrew goed in te grijpen. Na doelpogingen van Jeffrey Leemans en Stef, krijgt RFC vervolgens na ruim een half uur spelen een vrije trap aan de linkerzijde. Deze wordt tot ieders verrassing door Koen Verhagen kort genomen op Sebastian Kolff, maar de inzet van laatstgenoemde gaat helaas over het doel van SV Capelle. In het laatste kwartier van de eerste helft krijgt ook SV Capelle nog twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na half uitverdedigen door Jasper belandt de bal voor de voeten van een SV Capelle speler. De opgelegde kans wordt gelukkig door Jesse Graumans overgetikt. Uit de daaropvolgende corner ontstaat wederom een goede mogelijkheid voor de thuisploeg, maar het schot gaat gelukkig voorlangs. Kletsnat zoeken beide ploegen vervolgens de kleedkamer op. Het is duidelijk dat het anders moet bij RFC in de tweede helft.

Blijkbaar tegen beter weten in, want binnen 40 seconden na de aftrap ligt de bal in het doel van RFC: 1-0 voor SV Capelle. Het niveau en de sfeer wordt er gedurende de tweede helft niet beter op. SV Capelle beperkt zich grotendeels tot het verdedigen van de voorsprong, groepeert zich met negen mensen voor de eigen zestien en trekt daarnaast de gehele trukendoos open. RFC blijft stoïcijns de voetballende oplossing zoeken, veelal door het midden en in een veel te laag tempo en loopt zich telkens vast. Opgehitst door de bank van SV Capelle, wordt de thuisploeg steeds onvriendelijker en krijgt een speler van SV Capelle, die amper 5 minuten in het veld staat, de rode kaart voorgeschoteld na een domme charge. Door het vele tijdrekken, besluit scheidsrechter Vroomen er negen minuten bij te tellen. En zodoende krijgt SV Capelle in extremis alsnog het deksel op de neus gedrukt met de late gelijkmaker van Jeffrey. Al met al mag RFC uiteindelijk niet klagen, want een nederlaag leek lange tijd onomkeerbaar. Kort na de gelijkmaker klinkt het eindsignaal.

3 februari 2024 hervat RFC pas weer de competitie met een thuiswedstrijd tegen The Gunners uit Breda. Maar voor het zover is, speelt RFC volgende week zaterdag eerst nog in Nieuwendijk voor de beker tegen VV Altena. Let op: deze wedstrijd begint al om 14.00 uur.

Verslag RFC Vrouwen 1

De dames speelden op deze regenachtige zaterdag tegen Peursum. RFC speelde de eerste helft enigszins moeizaam, het creëerde een aantal kansen en wist met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. De tweede helft wist RFC verder uit te lopen en de wedstrijd winnend af te sluiten met een overtuigende 5-3 overwinning. Aankomende dinsdag spelen de dames van RFC de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop tegen Vriendenschaar VR1 uit Culemborg. Bij winst zal RFC met een knappe 4e plaats de winterstop ingaan. Zoals het eruit ziet is Vrouwen 1 na winterstop weer op oorlogssterkte, want nu zijn er een flink aantal blessures. In de tweede seizoenshelft gaat het team alles op alles zetten om zo hoog mogelijk te eindigen in de 3e klasse.

Activiteitenplanning

Traditiegetrouw wordt rond de feestdagen het RFC Darttoernooi georganiseerd. Deze keer wordt er op zaterdag 23 december gestreden voor de RFC Dartcup. Een leuke en gezellige avond voor dartliefhebbers en na de poulewedstrijden speel je tegen tegenstanders van hetzelfde niveau. De vaste datum voor het Indoorsoccer toernooi is al enkele jaren 29 december. Dit jaar wordt het toernooi georganiseerd in het Dongemond Soccercenter in den Berg. RFC leden van jong tot oud komen deze dag in actie. We kunnen nog wat extra vrijwilligers gebruiken voor dit toernooi, dus meld je aan bij de organisatie. Op zaterdag 6 januari is Nieuwjaarsreceptie en deze wordt gecombineerd met een Snertcross waaraan jong en oud deel kunnen nemen.