Zondag 29 oktober stond de derby tegen Be Ready uit Hank op het programma. De weergoden werkten ook niet mee want hij gaf harde windstoten gepaard met regen op. Misschien was het toch beter geweest om de wedstrijd af te lasten ook in verband met het zware veld. Maar ze gingen toch voetballen. Right-Oh was zeer gehavend omdat enkele basisspelers waren geblesseerd.

Pupil van de week Thomas Tensen (JO9-1JM) verzorgde de informele aftrap en wist relatief eenvoudig het doel van Be Ready te bereiken en zoals de traditie het voorschrijft wist hij de score te openen. Daar het een informele aftrap was kwam deze prima goal helaas niet op het scorebord.

De wedstrijd werd even na 14:00 uur formeel afgetrapt. Met in de basis de debuterende 18-jarige Daan van Moergestel, zijn eerste officiële wedstrijd in de basis van Right-Oh 1. Beide ploegen startten voorzichtig maar in de tweede minuut kreeg Siem Velthoven al een goede kans om de score te openen, maar hij trof helaas het zijnet. Zowel Be Ready alsmede Right-Oh bleven behoudend voetballen wat tot resultaat leidde. Enkele schoten op beide doelen maar de keepers waren alert en hielden hun doel schoon. Maar in de 27ste minuut kreeg de achterhoede van Right-Oh de bal niet goed weg, een schot op goal dat wel houdbaar was, maar zoals eerder gezegd door het slechte veld stuitte de bal net voor de keeper op en de 0-1 achterstand was gevallen.

Het merendeel van het spel vond op het middenveld plaats waar beide teams sporadisch gevaarlijk werden. Het jeugdig team van Right-Oh bood redelijk weerstand tegen de goed combinerende formatie van Be Ready. In de 39ste minuut werd met een goede pass van Beau de Wit Siem Velthoven alleen voor de keeper gezet. De laatste hield zijn hoofd koel en stopte de aanvaller. Nog een minuut later een onnodige overtreding ver voor de goal van Right-Oh en de middenvelder van Be Ready ging achter de bal staan en vanaf ongeveer 25 meter in de kruising schoot 0-2. Dat was een domper en Right-Oh probeerde om een verdere achterstand te voorkomen de rust te halen, zogezegd zo gedaan.

De tweede helft begon, en Be Ready bouwde van achteren uit het spel op en hield de wedstrijd onder controle, Be Ready creërde enkele mooie kansen, of de bal ging net over, en de paal stond een keer in de weg maar ook keeper Yannick Lusse bracht enkele reddingen. De trainer van Right-Oh kwam met de wissels, ook de 17-jarige jeugdspeler Taeke Ribbers maakte zijn Right-Oh 1 debuut, die kwam voor Ryan van Noort. Daan van Moergestel verliet het veld en voor hem kwam Mohaned Jacob. Tot slot was het Rody de Gardeijn die Bob van Schijndel verving.

In de 70ste minuut een aanval op rechts van Be Ready die de back van Right-Oh slim omspeelde, en de spits van Be Ready in stelling bracht die de 0-3 aantekende. De wedstrijd was gelopen en Be Ready tikte de bal rustig naar elkaar. Alleen in de 88ste minuut kreeg Nick de Rooij nog een mooie kans om de eer te redden maar wederom stond de keeper in de weg. Een dapper jeugdig Right-Oh (gemiddelde leeftijd 20 jaar) had er alles aan gedaan om hier een resultaat te halen maar het mocht niet baten.

De pupil van de week was Thomas Tensen. Hij had ondanks de nederlaag een geweldige middag.

Aanstaande zondag speelt F.C. Right-Oh weer een derby uit tegen Waspik, aanvang wedstrijd 14.30 uur.