Afgelopen twee weekenden was er een beperkt programma in verband met de herfstvakantie. Met name voor de jongste jeugdteams plant de KNVB dan geen competitiewedstrijden in. Aanstaand weekend start de jeugd met de zogeheten tweede fase, dat wil zeggen dat de tegenstanders meer van gelijk niveau zijn. Zaterdag staat er weer een volledig programma gepland, dus kijk op onze website https://www.rfc2017.nl/ wanneer je favoriete team in actie komt.

Verslag RFC 1

Op 21 oktober speelde RFC in de tweede ronde van de districtsbeker tegen derdeklasser VV Zwaluwe. Eind augustus won RFC nog afgetekend met 5-2 een oefenwedstrijd tegen deze tegenstander, maar voor het ’echie’ is het vaak toch anders. Tel daarbij op de afwezigheid vandaag van diverse sterkhouders aan RFC zijde, waaronder Jeroen Kouwenberg, Stef Leijten en Tom Berge. Maar dit biedt tegelijkertijd ook de gelegenheid aan anderen om zich in de kijker te spelen bij de technische staf. Opvallende namen deze middag op het wedstrijdformulier zijn met name de JO19 spelers Jelmar Broekmans en Tjibbe Bras. Kortom een mooie uitdaging.

Om 15.00 uur werd voor het eerst dit seizoen afgetrapt op de deze zomer nieuw aangelegde grasmat van ons hoofdveld. Het veld ligt er mede dankzij de regen van de afgelopen dagen strak bij. Na een wat voorzichtige beginfase is het Zwaluwe die zich als eerste laat gelden. Na 18 minuten spelen, komt de uitploeg niet geheel onverwacht op een 0-1 voorsprong. Maar het is, zoals zo vaker de laatste weken, Koen Verhagen die RFC na een half uur spelen weer op gelijke hoogte brengt: 1-1. In kansrijke positie voor het doel van Zwaluwe schiet hij de bal tegendraads en onhoudbaar voor de sluitpost van VV Zwaluwe binnen. Dit is tevens de ruststand.

In tegenstelling tot de oefenwedstrijd augustus jl. zijn de kansen vandaag schaarser. De wedstrijd speelt zich ook in de tweede helft voornamelijk af op het middenveld (tot aan beide zestienmeter gebieden). Zwaluwe blijkt een stugge tegenstander. Hoewel RFC voetballend misschien de betere ploeg is, verandert er niets meer aan de stand in de tweede helft. Na negentig minuten spelen, fluit scheidsrechter Gabriels voor het einde van de wedstrijd en kunnen beide ploegen zich gaan opmaken voor de penaltyreeks. Helaas heeft RFC vooralsnog geen goede trackrecord wat betreft strafschoppen. Afgelopen seizoen moesten onze jongens in de finale van de nacompetitie in deze hun meerdere nog erkennen in Rhoon. Maar gelukkig loopt het vanmiddag beter af. Alle vijf de penaltynemers (Andrew, Hidde, Thomas, Jeffrey en Tjibbe) schieten onberispelijk raak. Keeper Jesse Graumans ontpopt zich uiteindelijk tot ’man of the match’ door een strafschop van Zwaluwe te stoppen. RFC plaatst zich zodoende voor de volgende ronde, waarin het uit zal komen tegen Altena.

Volgende week wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd in Sprang-Capelle. Tegenstander is dan SSC’55 (Sparta SDO Combinatie). De wedstrijd op het onlangs gerenoveerde Sportpark Van Wijlen begint om 14.30 uur. We rekenen uiteraard weer op de steun van onze supporters.

Oktoberfest

Na de thuiswedstrijd van RFC Vrouwen 1 tegen HSSC’61 wordt er aanstaande zaterdag een Oktoberfest gehouden. De RFC kantine zal dus een make-over krijgen en voor de bezoekers geldt dat een bijpassende outfit zeer wordt gewaardeerd. De muziek zal deze middag/avond verzorgd worden door DJ Mell, die dus een thuiswedstrijd speelt.