Zondag 8 oktober stond de tweede thuiswedstrijd van Right-Oh op het programma voor de competitie. WDS’19 uit Breda was de tegenstander. De ’Pupil van de week’ was Raf Damen. Het was nog steeds mooi voetbalweer deze zondag en het nog zonder punten F.C. Right-Oh moest vandaag serieus aan de bak om het gat met de middenmoot niet groter te maken.

Beide ploegen begonnen afwachtend en misschien wat zenuwachtig aan de wedstrijd, wat in de zesde minuut in een schot van Right-Oh resulteerde en gestopt door de keeper van WDS. De ploeg uit Breda bleef ook niet stil zitten en kwam ook aan aanvallen toe, wat in de achttiende minuut leidde tot een schot dat over getikt werd door de keeper van Right-Oh. Na twintig minuten een domper voor Right-Oh. Ryan van Noort moest geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Jules Bossers. Right-Oh probeerde van achter uit op te bouwen maar dat mislukte ook wel eens en bij de counter van de ploeg uit Breda was het gevaarlijk. Een schot uit de tweede linie kon de keeper Tycho van Noort maar net tot een hoekschop verwerken.

Right-Oh bleef de aanval zoeken; een corner van rechts genomen door Bob van Schijndel werd door Stefan van Huizen netjes ingekopt en de voorsprong was daar 1-0. Het spel ging op en neer, er kwamen kansjes voor WDS maar ook voor Right-Oh. Een schot van Mohamed Jacob kwam recht in de handen van de keeper, rust.

In de tweede helft begon WDS zeer fel... begonnen gelijk goed druk te zetten en Right-Oh stond met de rug tegen de muur. De eerste vijftien minuten van de tweede helft kreeg WDS goede kansen; een schot van dicht bij het doel ging over, en twee goede reddingen van de keeper van Right-Oh. Maar in de 62ste minuut kwam de spits van WDS alleen voor de keeper, hij probeerde de bal van de voet te pakken maar dat pakte verkeerd uit. De goed fluitende scheidsrechter Wijsman legde de bal op de stip. Zou dit de gelijkmaker worden? Maar de keeper Tycho van Noort die de strafschop veroorzaakt had, stopte de penalty. Right-Oh leefde nog en dit bracht de ploeg weer moed.

Er werd weer beter gecombineerd en er kwamen kansen, weer een corner van Bob van Schijndel en de kopbal van Daniek Maas werd gestopt door de keeper van WDS. Even later kwam de spits van Right-Oh alleen voor de keeper maar ook deze aanval wist hij af te slaan. In de 70ste minuut werd de moe gestreden Bob van Schijndel vervangen door Jeff van Eersel. Diezelfde invaller gaf een mooie pass op Mohamed Jacob die helaas de paal trof. Weer een wissel bij de thuisploeg; Job van Seeters verving Dani Langermans. In de 80ste minuut goed doorgaan van Daniek Maas en de voorzet die daaruit kwam, werd door Mohamed Jacob afgerond met een schuiver in de hoek 2-0. De laatste tien minuten van de wedstrijd probeerde WDS nog wel maar de uitstekend keepende Tycho van Noort hield zijn doel schoon. Een mooie overwinning en de eerste drie punten waren daar.

Volgende week zondag 15 oktober speelt F.C. Right-Oh uit tegen Neerlandia ’31 in Dorst. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.